Snygga hemsidor

Hur skaffar man sig en snygg hemsida? Om man är nybörjare och funderar på att skaffa sig en egen hemsida kanske det inte alltid är lätt att veta hur man ska designa en snygg hemsida. Att ta hjälp från andra som bloggar och som har små tips att dela med sig av är en god idé, men kanske inte riktigt räcker hela vägen.

Layout hemsidaAtt ta hjälp från en webbdesigner är ett alternativ och en god idé om man har råd med det. Vad är då en snygg hemsida? Att designa sin egen hemsida är inte omöjligt, men det gäller då att samla lite inspiration från andra. Poängen är inte att sno någon annans design utan helt enkelt få igång tankeprocessen om hur man vill att ens hemsida ska se ut. Ska den vara stilren, eller kanske full med färg? Vad ska hemsidan ge besökarna för intryck? Är det ett företag hemsidan ska vara för är det exempelvis viktigt att det ser professionellt ut. Det är särskilt viktigt för företag som hanterar kunders pengar, exempelvis banker och spelföretag.

Om vi ser på en banks hemsida, som Swedbanks, har de valt en färgerna svart och orange och byggt märket runt dem. För Sverige är deras färger lika synonymt med Swedbank som rött och McDonalds. De har ett enkelt upplägg som ser professionellt ut. Enkelhet i design kan, om det är skickligt gjord, ge intryck av tillit. De är så bra och säker på sin sak att de inte behöver krångla till det.

Ett spelföretag behöver också vara professionellt och tillförlitligt eftersom de hanterar dina pengar. Ladbrokes är ett företag där kunderna kan känna sig säkra. Men ser tiden som lagts ner för att göra hemsida användarvänlig och häftig. Bilderna hör hemma med layouten och oddsen blir konstant uppdaterade. För spelföretag är det lika viktigt att vara yrkesskicklig som för banker eftersom branschen innehåller många lurendrejare.

Att ha en snygg hemsida ger ett gott första intryck och det är viktigt för att den potentiella kunden ska känna förtroende. Förtroende bidrar till att öka försäljningen. Att kunden får ett dåligt eller ett stötande intryck av en hemsida är förödande för företag. Det är inte bara viktigt att hemsidan attraherar kunden, det är också viktigt att kunden lätt hittar informationen som denne behöver.